Arhiv

FOTOREPORTAŽE

19. 12. 19

Pri županu gasilci in duhovniki


Od duhovnikov so se v županovem kabinetu mudili župnik Mohor Rihtaršič, kaplan Primož Meglič, duhovni pomočnik Franc Hočevar in podlipski župnik Ladimir Jaksetič. Potrdili so dobro medsebojno sodelovanje, ki poteka predvsem na področju varovanja kulturne dediščine in se razšli s stiskom rok ter voščili. 

Številčnejši je bil obisk predstavnikov sil zaščite in reševanja, ki se jim je župan skupaj z direktorico občinske uprave Gordano Tekavčič zahvalil za vso opravljeno delo: »Hvala vam, ker kot prostovoljci skrbite za našo varnost. Ste tisti, ki s svojim prostovoljstvom brezplačno počnete tiste dejavnosti, ki bi jih sicer morala država ali občina.« Nataša Čož, ki na občini skrbi za področje Civilne zaščite, je dodala, da člani sil zaščite in reševanja ne samo, da skrbijo za reševanja imetja in človeških življenj, ampak tudi veliko svojega prostega časa namenijo vajam: mladinci PGD Drenov Grič – Lesno Brdo so se udeležili olimpijade v Švici, Stara Vrhnika je osvojila tretje mesto v Postojni na tekmovanju enot GEŠP, super rezultat je dosegla tudi ekipa prve pomoči Rdečega križa. Besede pohvale je vsem članom sil zaščite in reševanja namenil tudi prvi mož štaba CZ Vrhnika Peter Rodič.

Najštevilčnejši na sprejemu so bili gasilci, ki so tudi sicer osrednji steber zaščite in reševanja v občini. Predsednik Gasilske zveze Vrhnika Vinko Keršmanc je občino opozoril, naj pri sprejemanju naslednjega petletnega finančnega dogovora za gasilce ne zateguje premočno pasu. Tudi Benjamin Svenšek, poveljnik GZ Vrhnika, je menil podobno in dodal, da trenutno zveza združuje 420 operativnih gasilcev, kar je zelo veliko. Tudi usposobljenost je dobra, »… zato smo tudi vse akcije suvereno obvladali.«. Spomnil je še, da je skrajni čas, da tudi država končno pristopi do ureditve statusa gasilca.

Od gasilskih društev so se sprejema udeležila vsa društva: Blatna Brezovica, Sinja Gorica, Bevke, Ligojna, Zaplana, Verd, Vrhnika, Podlipa-Smrečje in Stara Vrhnika. Za slednje je bilo leto prelomno, kajti postali so enota GEŠP1, ki je potegnila za seboj veliko odgovornosti in dela. Boštjan Turk, poveljnik društva je dejal, da so zabeležili že 97. intervencijo v letu 2019. »Veseli me, da imamo podmladek, ki nas bo razbremenil in v prihodnje nadomestil.« Sprejema so se udeležili tudi predstavniki Planinskega društva Vrhnika, vrhniških tabornikov in skavtov, ki v okviru sil zaščite in reševanja skrbijo za postavitev šotorov ter ekipa prve pomoči vrhniškega Rdečega križa.

Snidenje se je končalo s stiski rok in voščili ter željami po čimbolj mirnem letu.

Gašper TomincOSTALE NOVICE

Prikaži vnose za leto in mesec
01. 06. 20Podpora občine Slovenski vojski
22. 05. 20Po »klavirskih tipkah« čez cesto
21. 05. 20Župan si je ogledal vrhniški Saubermacher
21. 05. 20Prostofer ponovno v zagonu
15. 05. 20Upravno sodišče zavrnilo predlog za izdajo začasne odredbe Kemisu
13. 03. 20Kemisu zaprli vodo, požarna varnost še naprej zagotovljena!
11. 03. 20Izjava Občine Vrhnika glede Kemisa
19. 12. 19Pri županu gasilci in duhovniki
12. 12. 19Jože Malovrh novi podžupan
21. 11. 19Evropski teden zmanjševanja odpadkov

KONTAKT

Telefon:
755-54-10

Fax:
750-51-58

URADNE URE

Ponedeljek
8.00 - 12.00
13.00 - 15.00

Sreda
8.00 - 12.00
13.00 - 17.00

Petek
8.00 - 13.00